miercuri, 7 iulie 2010

Laptoplock – Sterge datele importante de pe Laptop-ul tau furat

Ti-ai pierdut Laptop-ul? Sau ti-a fost furat? Primul lucru la care te gandesti sunt banii pierduti iar apoi realizezi ca datele stocate in acesta erau la fel importante si cel care il detine iti poate fura mai mult decat Laptop-ul precum  banii din contul bancar impreuna cu alte informatii personale.

Problema poate fi rezolvata cu  un singur program numit Laptoplock cu ajutorul caruia  datele se pot cripta sau sterge  odata ce Laptop-ul a fost pierdut.





La configurarea aplicatiei este nevoie de un ID al Laptop-ului, adresa de e-mail si o parola pentru ca schimbarea setarilor sa nu fie accesibila oricui. Odata inscris pe site-ul http://www.thelaptoplock.com/ , in sectiunea Control Panel trebuie introdus un nume pentru Laptop-ul pierdut astfel incat sa fie generat ID-ul; adresa de e-mail trebuie sa coincida cu cea folosita la inscriere.

Al doilea pas este alegerea fisierelor si folderelor pentru stergere sau criptare, care poate fi efectuata prin adaugarea acestora listelor respective.

De asemenea se poate seta un status Laptop-ului, Missing sau Stolen (Disparut sau Furat) pentru a putea fi accesate alte setari ce includ adaugarea unui anumit mesaj cand este folosit etc. Totusi este nevoie ca Laptop-ul sa se conecteze la Internet pentru a face posibila efectuarea actiunilor precizate . Toate informatiile gasite pe sistemul pierdut  precum data cea mai recenta in care conectat la Internet , vor fi trimise la adresa de e-mail folosita.


Laptoplock este un freeware si poate fi descarcat de la urmatorul link:

Laptoplock download link

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu