joi, 15 iulie 2010

Drivere Windows 7 pentru laptop-uri

Astazi voi continua seria de articole cu legaturi catre drivere pentru Windows 7. De data acesta voi enumera principalele companii producatoare de laptop-uri si voi pune link-ul corespunzator fiecareia dintre acestea.

Laptop-urile au luat de ceva timp primul loc in vanzarile de calculatoare. Windows 7 vine, teoretic cu toate driverele necesare si ar trebui sa recunoasca prin Windows Update toate componentele unui laptop. Acest lucru nu se intampla insa de fiecare data asa ca cel mai bine descarcam driverele de pe site-ul producatorului.




De aici putem descarca atat cele mai noi drivere cat si manualele de utilizare sau update-urile BIOS. Acestea din urma, nu mai necesita cunostinte avansate de operare pe calculator pentru a fi updatate ci ofera o interfata grafica/vizuala cu ajutorul careia finalizati update-ul in doua click-uri.

Nu am inteles niciodata de ce laptop-urile trebuie sa aiba denumiri atat de complicate (exlcuzand, bineinteles, denumirile simple date de Apple: MacBook/MacBook Pro/MacBook Air) asa ca voi insira doar paginile principale pentru descararea driver-elor, urmand ca dumneavoastra sa selectati modelul si, eventual, sistemul de operare:

ACER laptop Drivers HomePage (Aspire, Ferrari, TravelMate, Extensa)

Acer Logo 

ASUS laptop Drivers HomePage (EEE, X Series, A Series, G Series, F Series, U Series)


Asus Logo

COMPAQ laptop Drivers HomePage (Armada, Presario CQ, Presario V, Presario F, Presario SR, Presario X, C Mini)

Compaq Logo

DELL laptop Drivers HomePage (Adamo, AlienWare, Inspiron, Latitude, Portable System, Studio, Precision, Vostro, Latitude, XPS, Studio XPS)

Dell Logo

Fujitsu laptop Drivers HomePage (Series – T, S, U, V, Q, P, N, M, E , I, L, A, B, C, 200, 400, 500, 600)


Fujitsu Logo

Fujitsu-Siemens laptop/Notebook Drivers HomePage (Amilo, Amilo Pro, Cesius, Esprimo, LifeBook, LiteLine, Fujitsu M )

HP laptop Drivers HomePage (Pavilion, Envy, EliteBook, OmniBook, ProBook, TouchSmart, HP Compaq)

HP Logo

IBM/Lenovo laptop Drivers HomePage (ThinkPad)


Lenovo Logo

MSI laptop Drivers HomePage (Professional, Gaming, Aesthetics, Classic, Entertainment)

MSI Logo

Samsung laptop Drivers HomePage (NoteBooks, Netbooks, UMPCs)

Sony laptop Windows 7 Drivers HomePage ( Vaio VGN-P, Vaio VGN-CS, Vaio VGN-Z, Vaio VGN-SR, Vaio VGN-NR, VPC, VCG )


Sony Logo

Toshiba laptop/notebook Drivers HomePage ( Equium, Porteje, Libretto, Qosimo, Satego, Satellite, Satellite Pro, Tecra)

Toshiba Logo

Link-urile amintite mai sus nu au neaparat o valoare imediata, dar servesc ca punct de referinta atunci cand aveti nevoie de un anumit driver, atat pentru laptop-ul personal cat si pentru situatii neasteptate (laptop-ul unui prieten) asa ca va recomand sa adaugati la Bookmarks aceasta pagina. Pe masura ce voi mai gasi marci si link-uri necesare, voi updata acest articol.

Nota: In cazul in care nu dariti driver-ul compatibili sistemului de operare pe care doriti sa il instalati, puteti incerca instalarea unor drivere mai vechi. Pe Windows 7 am reusit sa instalez cu succes, in mai multe cazuri, chiar si drivere de Windows XP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu