miercuri, 23 iunie 2010

Vizualizeaza documente Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint) si Visio gratuit

Dupa instalarea unui sistem de operare, mi se pare normal sa putem vizualiza documente. Insa licentele Office 2010 nu cresc in copaci, si nici de pe rafturile din magazine nu pot fi culese la un pret foarte mic. Asa ca recurgem de obicei la OpenOffice sau Google Docs, sau, mai nou, la Office Web Apps.


Office Logo 

Spre a acoperi aceasta nisa, Microsoft ofera acum cateva alternative gratuite pentru vizualizare documentelor create in suita Office.



Nu va entuziasmati prea repede, nu este vorba de Office Starter ci de cateva aplicatii capabile sa redea sau sa printeze documentele create cu Word, Excel, PowerPoint sau Visio. Editarea nu face parte din functionalitatile acestor programe, dar pentru un calculator pe care il folositi doar pentru vizualizari, eventual un netbook, ma gandesc ca vor fi folositoare aceste mici aplicatii.

Word Viewer permite vizualizarea, printarea si copierea documentelor Word (formatele recunoscute variaza de la .xml, .doc, la .rtf si .docx) fara a avea Microsoft Word instalat. Il puteti descarca de mai jos:


Download Word Viewer

Excel Viewer realizeaza acelasi lucru ca si Word Viewer (deschidere, imprimare), permitand, la fel ca si acesta copierea continutului in alte programe. Il puteti descarca folosind link-ul de mai jos:

Download Excel Viewer

PowerPoint Viewer permite vizualizarea prezentarilor Powerpoint in intregime, permitand chiar deschiderea fisierelor protejate cu parola. Bineinteles acesta nu permite editarea continutului. Link-ul pentru descarcare:

Download PowerPoint Viewer

Visio Viewer permite vizualizarea diagramelor si a desenelor realizate cu ajutor Microsoft Visio. Acestea vor fi deschise prin intermediul Internet Explorer. Pentru a descarca aplicatia, folositi link-ul de mai jos:


Download Microsoft Visio 2010 Viewer

In concluzie, programele de mai sus sunt un fel de Adobe Acrobat Reader de la Microsoft, fiind destinate consumului de continut si nu crearii acestuia. Mi se pare normal sa nu avem instalata o suita Office pe fiecare calculator doar pentru a vizualiza documente, asa ca aceaste mici aplicatii imi par deosebit de folositoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu